Csurgó

Alsoki református templom

Az alsoki településrészen látható az 1784-ben épült református templom, a műemléki védettségű épület tornya 1816-ban készült el.

Baksay Sándor szobor

Baksay Sándor akadémikus, református püspök a gimnázium „legnagyobb diákja” emlékoszlopát Jálics Ernő kaposvári származású művész tervezte, az ő ajándéka a maga készítette bronz mellszobor.

Csokonai udvar

Az egykori Daru vendéglő pincéje, falai ma is állnak.

Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium

A Gróf Festetics György által 1792-ben alapított gimnázium a régi majorság területén kezdte működését, míg felépült az „első oskola” 1795-ben, a mai múzeum helyén.

Csokonai Vitéz Mihály szobor

1967-ben állították fel Kamotsai István művét, a református gimnázium fennállásának 175. évfordulójára.

Csurgói Közösségi Ház

Nagy Ervin és Makovecz Imre javaslata alapján 1998-ban készült el az épület, melynek fából készült tetőszerkezete kiemelkedő alkotás.

Darvas szökőkút

A kör alakú szökőkút peremén ülő 3 béka szájából és a Daru madár korsójából folyó víz jelképezi Csurgó Város címerében található jelentet.

Evangélikus templom

Az akkori modern nemzetközi építészet leegyszerűsített formáihoz jól alkalmazkodó, az egyszerűségében is szép templomot Kalmár Zoltán építészmérnök tervezte.

Festetics György szobor

Keszthely, Hévíz és Csurgó 1998 óta minden évben megrendezi a Festetics Városok Találkozóját.

Festetics kapu

Köveit 1939-ben az egykori majorbeli épületből emelték ki, s ez a kapu a csurgói diákok fogadásának, s búcsújának helyszíne, így az 1940-es esztendőtől a csurgói diákélet szimbóluma is.

Hild-érem emlékmű

„Csurgó társadalmának és önkormányzatának a múlt hagyományaihoz illeszkedő, azt szervesen kiegészítő települési és zöldövezeti fejlesztésért 1998.”

Kálvin János szobor

A gimnázium főbejárata mellett áll Kutas László alkotása, melyet 2001-ben avattak fel.

Korona szálló

1893-ban épült, Morandini Román építőmester tervei alapján eklektikus stílusban.

Mamut fenyő

A gimnázium bejáratát 1897-tól két mamutfenyő őrizte.

Meller Kastély

Az impozáns, kastély jellegű, tornyos épület (amit a helybeliek neveznek "kastélynak") a XIX. század végén épült eklektikus stílusban.

Millenniumi Park

A Szabadidő Központ és Építő Egyesület kezdeményezésére park alakult Felszabadulás park néven, majd 1992-ben Festetics György emlékparkká keresztelték.

Országzászló

1939. május 21-én avatták fel, 1990-ben Csurgó Város Tanácsa építette újjá.

Református templom

A templom helyén a régi parókia és mellette a neogót stílusú református templom állt, melyet a II. világháború végén a visszavonuló német csapatok felrobbantották, vele elpusztult az ország legnagyobb barokk orgonája is.

Sportcsarnok

2008-ban adták át, jelenleg a város rendezvényeinek és az NB 1-es férfi kézilabda meccseknek ad helyet.

Székelykapu

Demeter Zsigmond István alkotását 1994. június 25-én avatták fel.

Szent Flórián szobor

1999. október 2-án a Csurgói Önkéntes Tűzoltó Egyesület 125. évvel ezelőtti megalakulása emlékére Szent Flórián szobrot avattak a tűzoltóság épülete előtt.

Testvérvárosi emlékmű

Csurgónak 8 testvérvárosa van: Aumale- Franciaország, Haimhausen- Németország, Markelo- Hollandia, Székelykeresztúr- Románia, Yuzawa- Japán, Verebély- Szlovákia, Vrsar- Horvátország, Fehérvárcsurgó.

Városháza

Millennium idején épült az épület eklektikus stílusban, akkoriban Takarékpénztár kapott benne helyet.

Világháborús emlékmű

Az eredeti emlékoszlop 1923. november 11-én készült el az első világháborúban hősi halált halt csurgóiak emlékére.

Zis-tó

A Zis-tó Csurgó külterületén, a város központjától számítva kb. 3 km-re található horgásztó, festői környezete miatt a csurgói és a környékbeli lakosság kedvelt kikapcsolódási helyszíne.